lördag, mars 13, 2010

Generationer är till för att förändra!

Jag blir galen på min far. Han är 40-talist och en konservativ sådan. Han är inte heller från detta land, så han har inte vissa saker i ryggmärgen så som vi har. T.ex. att panta burkar.
Han anser att de är precis som vilket skräp som helst. :O Han förstår inte varför han ska panta dom? Han har ju läst att sopgubbarna minsann tjänar pengar på att sno burkar som andra inte har pantat och slängt i de vanliga soporna, för "alla slänger ju burkarna i soporna, det är väl ingen som håller på att panta burkar heller!".
Han tycker det är genant att gå och panta burkar, trots att han själv träffade på en, obs, helt vanlig man med massor av pantburkar sist och förvånades stort över detta. Jag hoppades att han skulle fatta att det var vanligt, men icket. Han tror också att en stor supermagnet kommer och drar upp alla burkar ur de vanliga soporna. Supermagneter finns säkert, men jag har svårt att tro att sopgubbarna har tid att stå med magneten och skilja pantburkar från alla andra ton skräp som ligger där.

Jag tror min far har missat tänket med att återvinna helt, han kommer från den generation jag valt att kalla förbrukningsgenerationen. Generationen som inte tänkte steget längre, den som inte tänkte på de som kommer att ta över jorden sen en dag.

Far min tycker också att vegetarianer är fåniga. Det är massa trams dom håller på med, en dag så kanske dom mognar och börjar äta kött igen precis som "normala" människor gör. Han tror också att alkohol inte innehåller något socker, och att alla över 60 ändå drabbas av åldersdiabetes hur man än lever. Alla drabbas även om man äter nyttigt och motionerar, så varför ska man göra det när man kan leva "gott"?

Jaja, jag är glad att man är ung, äter nyttigt (nåväl, lite godis här och där), motionerar och pantar burkar så in i helvete! Länge leve panten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar